Onze trainingen gaan door!

Beste Kravers,

* NIEUWS *

Inmiddels is ons bekend dat onze trainingen voor volwassenen al voldeden aan de nieuwe Covid richtlijnen aangekondigd op 3 november jl.

?We hoeven dus niets te veranderen, de trainingen gaan op alle locaties met uitzondering van die in Harlingen op de inmiddels bekende manier verder.

☝?Over Krav Maga trainen op 1.5 m onderlinge afstanden:

Krav Maga leren doe je in drie leerfases

Eerste fase: Je leert het bewegingspatroon van de techniek op een vloeiende manier. Dat gaat het beste langzaam en zonder verstoring. Zo komt het patroon vast te liggen in je hersenschors.

Tweede fase: Je leert het bewegingspatroon, de techniek aan te passen voor verstoringen van buitenaf of verstoringen uit jezelf.

Derde fase: Je kunt het bewegingspatroon nu bij herhaling bijna perfect uitvoeren onder druk, meetbaar in aantallen of in tijd.

In de eerste fase train je bijvoorkeur alleen. In Krav Maga noemen we dat een dry drill. Instructeurs worden hier op getraind in hun opleiding. Vergelijkbaar: boksers zie je ‘Shadow Boxing’ doen.

In de tweede fase train je tegen verstoringen. Een trainingspartner kan je verstoring geven door weerstand te bieden, stevig vasthouden, sneller punchen enz. Maar verstoring kun je ook veroorzaken door je hartslag te verhogen met powerdrills of rondjes draaien, kracht-uithoudingsoefeningen, stoten op een kussen op de grond enz. Een set en een techniek combinatie.

De derde fase is een vervolg op fase twee maar dan met een uitdaging. maak een maximaal aantal sets en technieken in een bepaalde tijd. Je bent goed als je meer dan x technieken haalde en al je technieken voldoende goed waren. Je registreert je niveau ten opzichte van een eerdere les of ten opzichte van het gemiddelde in de groep.

??Met of zonder een 1.5 meter regel kun je dus Krav Maga trainen. Slechts één trainingsvariant in de tweede leerfase, weerstand van een partner is tijdelijk niet mogelijk, eigen weerstand daarentegen kan wel.

Het verbaast ons daarom dat velen nu thuis blijven of zelfs opzeggen omdat er nu niet normaal getraind kan worden. Dat is jammer want de maatregelen zijn tijdelijk en slechts één trainmethode is vervangen voor een andere. Voeg daarbij dat sporten je weerstand verhoogt en leuk is om te doen.

Dus zit je niet in een risicogroep en wil je Krav Maga leren, kom dan lekker trainen. Gebruik de app om je aan te melden.

Groet,

Team Krav Maga Noord-Holland