Alkmaar Noord, Jan Arentsz College

Jan Arentsz College, Mandenmakerstraat 11, 1825 BB Alkmaar


Beginners/Instromers volwassenen

Woensdag van 19.00 tot 20.15 uur.

De gemiddelde leeftijd in de beginnersgroep is steeds rond 30 jaar met enkelen van 20 en enkelen van 55 jaar. De beginnersgroep bestaat doorgaans voor 30% uit vrouwen van 25 tot 50 jaar. De leeftijdsopbouw bij de heren is niet veel anders. Leerlingen in deze groep trainen ook regelmatig in de ochtendgroep. Je traint in deze groep één of twee maal per week of onbeperkt. Beginners kunnen in Alkmaar Jan Arentsz het hele jaar instromen in deze groep. Trainen in deze groep kan goed gecombineerd worden met de trainingen in Alkmaar De Meent op dinsdag- en donderdagavond, Alkmaar ochtendgroep in De Hoornse Vaart op maandag en woensdagochtend of Heerhugowaard op vrijdagavond. Iedereen van zeventien jaar en ouder, met of zonder vechtsportervaring, kan zich aanmelden voor een eerste gratis proefles.


Gevorderden volwassenen

Woensdag van 19.00 tot 20.15 uur.

In de gevorderdengroep in Alkmaar Jan Arentsz College trainen mannen en vrouwen van zeventien jaar en ouder op hun eigen niveau. De gevorderden trainen op maandagen apart en op woensdagen gelijktijdig met de beginners. Je kunt in deze groep trainen na een P2 examen. Trainen in deze groep kan goed gecombineerd worden met de trainingen in Alkmaar De Meent op dinsdag- en donderdagavond, Alkmaar ochtendgroep in De Hoornse Vaart op maandag- en woensdagochtend of Heerhugowaard op vrijdagavond.


Tieners 11-13 jaar

Woensdag van 18.00 tot 19.00 uur.

In deze groep trainen ongeveer twintig tieners met leeftijden tussen 11 en 13 jaar. De helft van de groep bestaat uit meisjes. Nieuwe leerlingen van 11 t/m 13 jaar oud kunnen in deze groep instromen. Zodra je 14 wordt stap je over naar de groep voor Tieners 14-16 jaar. Ook in de tienergroepen worden leveltesten afgenomen.


Tieners 14-16 jaar

Woensdag van 18.00 tot 19.00 uur.

In deze groep trainen ongeveer veertien tieners met leeftijden tussen 14 en 16 jaar. De helft van de groep bestaat uit meisjes. Nieuwe leerlingen van 14 t/m 16 jaar oud kunnen in deze groep instromen. Zodra je 17 wordt stap je over naar een groep voor Volwassenen. Ook in deze tienergroep worden leveltesten afgenomen.