KMNH – TECHNICAL PAD TRAINING (TPT)

**Yeay! Leuk nieuws! ** We starten een gave nieuwe, extra lesvorm voor volwassenen. Altijd lekker in de buitenlucht! 

KMNH – TECHNICAL PAD TRAINING (TPT)

Beschrijving:
Met KMNH–TPT willen we een systematische benadering van padtraining creëren. Het KMNH–TPT-systeem heeft structuur, reden en samenhang. Het is geen opeenstapeling van willekeurige technieken, maar juist logisch ontworpen rond universele concepten van toepassing op alle vechtsporten. Dat betekent dat iedereen het KMNH–TPT-systeem kan leren en gebruiken, ongeacht de vechtsportstijl. En als je eenmaal de kernconcepten begrijpt, kun je ze toepassen in elke situatie waarin je pads kunt gebruiken.

We streven naar een hoog niveau van technische vaardigheid voor zowel padhouder als hitter. Een doel van padtraining is het ontwikkelen van een hoog niveau van functionele vaardigheid die kan worden toegepast tegen een tegenstander die weerstand biedt. Padtrainingen zien er vaak soepel uit in de sportschool, maar voldoen vaak niet bij gebruik onder stress in een gevecht, sparring of competitie. De KMNH–TPT-oefeningen zijn speciaal geselecteerd om geweldige striking skills te ontwikkelen. Die vervolgens kunnen worden toegepast tegen een partner of tegenstander die niet meewerkt. Kortom, het systeem werkt!

Gedachte achter TPTDoor een uitgedacht, ontwikkeld systeem te trainen, beschermen we zowel de padhouder als de hitter tegen blessures. Als de padhouder of hitter geblesseerd raakt, is training contraproductief. Ons systeem heeft speciaal veel aandacht voor de techniek van padhouden en striking, zodat de kans op blessures minimaal is. Zo creeëren we bekwame vechtsporters, die hun technieken fysiek en mentaal kunnen toepassen. Het heeft geen zin om al het werk met de pads te doen, als het de vaardigheid en conditie niet verbetert. Padtraining op hoog niveau moet zich vertalen in hoge vaardigheid tijdens het vechten. Zo ook de mentale vaardigheden die door uren van gedisciplineerde inspanning zijn aangescherpt. Padtrainingen zijn hierbij zeer effectief.

Kenmerken van de trainingen:

  • Veel aandacht voor techniek en veiligheid
  • Afwisselend en uitdagend
  • Conditionele prikkel varieert van zwaar tot zeer zwaar. Zo worden rondjes van striking en padholding regelmatig afgewisseld met hardloipen.

Specificaties:

  • Trainingen in de ochtend van 9.30 tot 10.45 uur op dinsdag, vrijdag of zondag.
  • Buiten trainingen
  • Groepslessen met minimaal 4 deelnemers
  • Deelname door middel van strippenkaart – aanmelden via de Sportbit app
  • Steeds op een andere buitenlocatie zoals: strand, duinen, bos of oeverpark van bijvoorbeeld Uitgeestermeer. Locaties worden steeds vooraf in SportBit vermeld.
  • Liefst in de buurt van water zodat er na afloop een koude duik genomen kan worden 🙂

Wil je meedoen en ben je al ingeschreven bij ons?
In de Sportbit-app schaf je de strippenkaart aan. Je kunt jezelf minimaal een half uur voor tijd aanmelden voor de trainingen via de SportBit app. Wil je iemand meenemen, kan hij/zij een proefles reserveren via onze website.

Meer info of vragen? Stuur een mail of berichtje aan info@kravmaga-noordholland.nl of Marco: 06-47031667.