SPECIALE TRAININGEN & CURSUSSEN

KRAV MAGA INTENSIVE COURSE

Alle in het systeem aanwezige Practitioner en Graduate levels kunnen na een korte en zeer intensieve trainingsperiode gehaald worden in een Intensive Course.
Je traint in een Intensive Course vijf dagen, acht uur per dag op alle technieken voor je volgende level. Op de zesde dag wordt de Intensive Course afgesloten met een level test. De totale duur van een Intensive Course is vijfenhalve dag.

De Intensive Courses zijn een uitkomst voor leerlingen die de wekelijkse trainingen niet altijd kunnen bijwonen. Ook leerlingen die willen versnellen kunnen tussentijds één of meer extra levels halen. Ze zijn daarmee een goedkoper alternatief voor Personal Training of Small Group Training en een aanvulling op de twee-keer-per-week trainingen. Voor de duidelijkheid, de Intensive Courses zijn, zoals genoemd: intensief. Er wordt gedurende vijfenhalve dag fysiek veel van je verwacht.

De Practitioner Level 1 Intensive Course is voor iedereen van 17 jaar of ouder. Vechtsportervaring of een goede stoot- en trapvaardigheid zijn niet nodig. Ze worden je geleerd in deze eerste Intensive Course. Er kan gekozen worden voor een “Women Only” variant van deze Course. Voor de P2 en alle volgende Intensive Courses heb je het voorgaande level gehaald, via reguliere training of een eerdere Intensive Course.

De Intensive Courses worden gegeven door de Krav Maga top van Nederland te weten het instructeursteam van Krav Maga Noord-Holland en door gastdocenten uit binnen- en buitenland.

Inhoud van een Intensive Course
Krav Maga is systematisch opgebouwd. Veel nieuwe vaardigheden worden aangeleerd met de kennis van eerder aangeleerde technieken. De diverse technieken zijn verdeeld over “levels”. Een Intensive Course is een training gericht op het aanleren van alle technieken uit één level. De nú door ons aangeboden Intensive Courses betreffen de levels P1 t/m P5 met bijbehorende leveltest en en G1 t/m G5 met een pre-test. De test voor Graduate levels is bij het landelijke KMG examen voor G -levels. G-level Intensive Courses geven we daarom bij voorkeur één of twee weekenden voor de landelijke testdag. Een checklist met technieken voor het betreffende level is als lesmateriaal inbegrepen. Ook is er een speciale Intensive Course voor BOA en voor Politie.

Voor wie

 • Beginners in Krav Maga die in korte tijd de basis willen leren voordat ze met reguliere trainingen starten.
 • Iedereen met belangstelling voor Krav Maga, zelfverdediging en gevechtstechnieken, die de cursus in reguliere trainingen niet kunnen bijwonen.
 • Belangstellenden voor Personal Training & Small Group trainingen.
 • Leerlingen uit onze reguliere groepen die willen versnellen.
 • Groepen werknemers van bedrijven die beroepsmatig met geweld in aanraking kunnen komen

Extra info
Een Intensive Course wordt steeds gepland op een vrijdag, zaterdag en zondag van twee opeenvolgende weken. Velen hoeven hierdoor maar twee vrije dagen op te nemen. Een andere planning, zoals vijfenhalve opeenvolgende dagen is in overleg mogelijk. Een minimum deelname van zes personen is nodig voor het doorgaan van een Intensive Course. Het maximum aantal deelnemers ligt rond veertien personen per instructeur. Er kunnen twee of meer Intensive Courses samenvallen. De groepen krijgen dan elk hun eigen instructeur. De docenten komen uit het instructeursteam van Krav Maga Noord-Holland. De examinator is een Krav Maga Global instructeur.

Diploma en levelpatch
Een officieel en internationaal gebruikt Krav Maga Global diploma en levelpatch worden bij succesvol afronden van de level test uitgereikt.

Kosten en wat ontvang je
‘Earlybirds’ ontvangen korting en betalen € 595,- bij inschrijving uiterlijk een maand vooraf. De normale prijs is € 625,- per deelnemer. Hiervoor krijg je:

 • Veertig uur intensieve training verdeeld over vijf lesdagen.
 • Een examen op de zesde dag.
 • Krav Maga Global diploma en levelpatch bij succesvol afronden.
 • Officieel KMG trainingsshirt.
 • Checklist van technieken tot en met je nieuw te behalen graduatie.

In seizoen 2023 - 2024 hebben we drie Intensive Courses gepland op de volgende dagen:

Intensive Course 1 voor P1 tot en met P5 en G1 tot en met G5 
Deel 1. Vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari 2024.
Deel 2. Vrijdag 26 januari tot en met zondag 28 januari 2024.
Deze Course wordt afgesloten met een officieel KMG examen voor alle P levels. De G levels doen op de laatste dag een oefenexamen. Het officiële KMG examen is een week later op zaterdag 3 februari 2024.

Intensive Course 2 voor P1 tot en met P5 en G1 tot en met G5 
Deel 1. Vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april 2024.
Deel 2. Vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april 2024.
Deze Course wordt afgesloten met een officieel KMG examen voor alle P levels en een pre-test voor alle G levels. Een officieel KMG examen voor de G levels wordt twee maanden later op 29 juni 2024 afgenomen.

Intensive Course 3 voor P1 tot en met P5 en G1 tot en met G5 
Deel 1. Vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni 2024.
Deel 2. Vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni 2024.
Deze Course wordt afgesloten met een officieel KMG examen voor alle P levels en een pre-test voor alle G levels. Een officieel KMG examen voor de G levels wordt een week later op 29 juni 2024 afgenomen.

De training locatie voor deze KMG Krav Maga Intensive Courses is Sporthal De Meent, Terborchlaan 301 in Alkmaar. De trainingen zijn op de eerste vijf dagen van 8.00 tot 17.00 uur met een uur lunchpauze van 12.00 tot 13.00 uur. De laatste dag (training en test) is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Train je bij een KMG school dan gaat deelnemen in overleg met je instructeur.
Als de periode je schikt kun je je aanmelding definitief maken en betalen via de volgende link: Aanmelden Intensive Course

Meer informatie via het contactformulier op de website, via info@kravmaga-noordholland.nl of telefonisch bij Marco van Breemen, Krav Maga Noord-Holland, 06-47031667.

 

Specific Intensive Course - Striking for Krav Maga

In een SPIC train je meerdere dagen intensief Krav Maga varianten van problemen en oplossingen met een vast thema. Je leert en traint gedurende die dagen, zes tot acht uur per dag, systematisch diverse problemen succesvol op te lossen, die met het gekozen thema te maken hebben.

Houd rekening met intensieve trainingen. Er wordt fysiek veel van de deelnemers verwacht. De totale duur van deze Specific Intensive Course is 12 uur verdeeld over twee dagen. Diverse thema's kunnen op deze manier beter en uitgebreider worden behandeld dan in een twee of drie uur durend seminar. De traningen beginnen op beide dagen om 9.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Een lunchpauze van een uur inbegrepen.

SPIC's worden gegeven door de Krav Maga top van Nederland, nl. het instructeursteam van Krav Maga Noord-Holland en door gastdocenten uit binnen- en buitenland. Voor deze SPIC is Mike Newman de gastdocent.

Mike Newman is Krav Maga Expert en Boxing/Muay Thai coach. Mike is in verschillende vechtsporten al 32 jaar actief als beoefenaar, waarvan 22 jaar als trainer. Na een lange tijd van trainen en werken in de Verenigde Staten heeft hij zich gevestigd als coach en trainer in Tel Aviv, Israël. Daar is hij onder andere actief als trainer voor het Impact Team van KMG Krav Maga-master Ze'ev Cohen.

SFKM

Door de gecombineerde kennis van professioneel vechten en Krav Maga heeft Mike met Ze'ev Cohen "SFKM" ofwel Striking for Krav Maga ontwikkeld. In SFKM worden aspecten van de wereld van het professioneel vechten geïntegreerd in Krav Maga met bewezen resultaat.  Hoe kunnen we  beter bewegen, sneller handelen terwijl we staand vechten? En dan betere strikes leveren? Gedurende deze tweedaagse course geeft Mike je veel aanwijzingen, tips en trics waar je direct mee aan de slag gaat.

Voor wie?

Deze SPIC is voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Krav Maga-leerlingen van alle niveaus kunnen meedoen. Zolang er plaatsen vrij zijn, kun je je aanmelden door af te rekenen in de webshop. Uiteraard zijn leerlingen van andere KMG-scholen ook welkom. Het aantal plaatsen is beperkt. Krav Maga Specific Intensive Courses zijn zeer geschikt voor:

 • Groepen werknemers van bedrijven die beroepsmatig met geweld in aanraking kunnen komen.
 • Ervaren vechtsporters met belangstelling voor Krav Maga.
 • Belangstellenden voor Personal Training & Small Group trainingen tegen een lager tarief.
 • Beginners in Krav Maga die in korte tijd vaardigheden met een specifiek thema willen leren.
 • Iedereen met belangstelling voor Krav Maga, zelfverdediging en gevechtstechnieken, die de reguliere trainingen niet kunnen bijwonen.
 • Leerlingen uit reguliere groepen die willen versnellen.

Waar, wanneer en kosten?

Deze SPIC SFKM vind twee maal per jaar plaats in een weekend. De data vind je in het keuzemenu.
De trainingsplaatsen kunnen Alkmaar, Castricum of de Zaanstreek zijn. Adressen volgen nog.
Deelnemen aan deze Course is mogelijk voor iedereen ouder dan 16 jaar met of zonder ervaring in Krav Maga of vechtsporten. De kosten bedragen € 199,00 per persoon. Er wordt na afloop een Krav Mag Global deelnamecertificaat uitgereikt.
Aanmelden voor deze SPIC kan hier.

Benodigdheden:

 • Schone sportschoenen, een sportbroek en een T-shirt (meerdere per dag).
 • Beschermers zoals toque, bitje en scheenbeschermers.
 • Bokshandschoenen.

Extra informatie is aan te vragen via:
het contactformulier op de website,
info@kravmaga-noordholland.nl
of telefonisch bij Marco van Breemen van Krav Maga Noord-Holland, 06-47031667.

Specific Intensive Course - Gun and Long Rifle Threats

In een SPIC train je drie dagen lang op varianten van problemen en oplossingen met een vast thema. Je leert en traint gedurende drie dagen, acht uur per dag, systematisch diverse problemen succesvol op te lossen, die met het gekozen thema te maken hebben.

Deze SPIC heeft als thema "Gun en Long Rifle Threats". Je traint de correcte technieken tegen bedreigingen met een handvuurwapen of Long Rifle met variaties in afstanden, richtingen, hoogtes. En in verschillende situaties, zoals bij gijzeling of "third party protection". Het gaat hier om een lijst aan technieken uit de curriculum voor de vijf gevorderden levels G1 t/m G5 en de expert levels E1, E2 en E3. Deelnemen aan deze Course is mogelijk voor iedereen ouder dan 17 jaar met of zonder ervaring in Krav Maga of vechtsporten.

De SPIC - Gun and Long Rifle Threats wordt twee maal per jaar gegeven. De data vind je in het keuzemenu. De trainingsplaatsen kunnen Alkmaar, Castricum of de Zaanstreek zijn. Adressen volgen nog. De trainingstijden zijn dagelijks van 8.00 tot 10.00 uur, 10.15 tot 12.00 uur, 13.00 tot 15.00 uur en 15.15 tot 17.00 uur.

Krav Maga Specific Intensive Courses zijn zeer geschikt voor:

 • Groepen werknemers van bedrijven die beroepsmatig met geweld in aanraking kunnen komen.
 • Ervaren vechtsporters met belangstelling voor Krav Maga.
 • Belangstellenden voor Personal Training & Small Group trainingen tegen een lager tarief.
 • Beginners in Krav Maga die in korte tijd vaardigheden met een specifiek thema willen leren.
 • Iedereen met belangstelling voor Krav Maga, zelfverdediging en gevechtstechnieken, die de reguliere trainingen niet kunnen bijwonen.
 • Leerlingen uit reguliere groepen die willen versnellen.

Houd rekening met intensieve trainingen. Drie dagen wordt er acht uur per dag getraind op de technieken uit één subgroep. Er wordt fysiek veel van de deelnemers verwacht. De derde dag worden de deelnemers onderworpen aan een stress-test. De totale duur van een Specific Intensive Course is 24 uur verdeeld over drie dagen. Diverse thema's kunnen op deze manier beter en uitgebreider worden behandeld dan in een twee of drie uur durend seminar.

De SPIC's worden gegeven door de Krav Maga top van Nederland, nl. het instructeursteam van Krav Maga Noord-Holland en door gastdocenten uit binnen- en buitenland.

Wat zijn de kosten?
De prijs voor een driedaagse Specific Intensive Course is nu nog € 295,- per deelnemer. Hiervoor krijg je:

 • 24 uur intensieve training verdeeld over drie lesdagen.
 • Krav Maga Global deelnamecertificaat.
 • Officieel KMG dry fit trainingsshirt.
 • Checklist van technieken welke worden behandeld.

Aanmelden voor deze SPIC kan hier.

Informatie is aan te vragen via het contactformulier op de website, via info@kravmaga-noordholland.nl
of telefonisch bij Marco van Breemen, Krav Maga Noord-Holland, 06-47031667.

 

GRADUATE EN EXPERT LEVELS TRAININGSGROEP

Hogere levels trainingen
Voor graduate en expert (gevorderde) leerlingen is het mogelijk om extra trainingen te volgen uit de Graduate 1 t/m Expert 3 curriculum. Deze trainingen zijn ter voorbereiding op de hogere leveltesten. Ook Combat & Fighting, Third Party Protection scenario’s en Law Enforcement technieken komen in deze lessen aanbod. Zo bieden we onze ruim 500 hoger gegradueerde Krav Maga leerlingen de kans om te trainen met gelijkwaardige partners uit andere regio’s. We kunnen in deze groep meer hogere level technieken aanbieden welke we daarna kunnen blijven repeteren in de reguliere trainingen. Daarbij geven we hiermee antwoord op de grote vraag naar seminars (tegen het tarief van een normale training). De extra trainingen worden gegeven door Marco van Breemen (Expert 3), Bram Lekkerkerker (Expert 2) en door gastinstructeurs uit binnen- en buitenland.

Voor wie

Alle KMG leerlingen en ook oud-leerlingen met level P2 of hoger.

Hoe werkt het?
De trainingen kun je volgen na aanschaf van een rittenkaart voor G en E trainingen. Voor een rit krijg je een training van 2,5 uur. Er zijn Vijf- en Tien rittenkaarten. Het minimum aantal deelnemers is 10, maximaal 50. Een rittenkaart koop je via je account in de SportBit app. Heb je nog geen account dan maak je die hier eerst aan.

Waar en wanneer?
De G en E levels Trainingsgroep traint 1 of 2 keer per maand op zondagen van 9.00 tot 11.30 uur. Het adres voor de trainingen is Sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301, Alkmaar.
We trainen in seizoen 2020-2021 op de volgende dagen:

6 november 2022,
4 en 11 december 2022,
15 en 29 januari 2023,
12 en 19 februari 2022,
12 en 26 maart 2022,
2 en 16 april 2022 ,
21 mei 2023,
4 en 25 juni 2023,,
2 en 16 juni 2023.

KINDEREN EN TIENERS KRAV MAGA GROEPSLESSEN

Reality Based Selfdefense Training voor Kinderen en Tieners

In steeds meer plaatsen in Noord-Holland geven we deze speciale Krav Maga trainingen aan:

 • kinderen van 5 t/m 7 jaar;
 • kinderen van 8 t/m 10 jaar;
 • tieners van 11 t/m 13 jaar;
 • tieners van 14 t/m 16 jaar.

De technieken die je leert, zijn gebaseerd op eenvoudige bewegingen en instinctieve reacties. Dat zijn de reacties, die je van nature al hebt. De technieken zijn oplossingen voor gewelddadige problemen uit de hedendaagse realiteit. Met de hedendaagse realiteit bedoelen we vechtpartijen en bedreigende situaties op straat, in het uitgaansleven of bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Ze zijn zodanig ontwikkeld dat je ze in de kortst mogelijke tijd kunt leren.

We leren je te functioneren onder de stress en de shock van een plotselinge, gewelddadige confrontatie. Je leert je te verdedigen tegen verwurgingen, omvattingen, headlocks en aanvallen op de grond en tegen aanvallen met wapens, zoals messen en stokken. Ook leer je om jezelf te redden in een situatie met meerdere aanvallers.

Iedereen, jongens en meisjes in de leeftijdsgroepen van 5 t/m 7 jaar, 8 t/m 10 jaar, 11 t/m 13 jaar en 14 t/m 16 jaar, kan deelnemen aan de trainingen in:

 • Alkmaar. Sportzaal van het Jan Arentsz College, Mandenmakerstraat 11;
 • Alkmaar. Sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301;
 • Assendelft. In de gymzaal van de Koraal, Kreekrijklaan 2;
 • Castricum. Sportcentrum De Bloemen, De Bloemen 71;
 • Den Helder. Sportcentrum Quelderduijn, Schootenweg 2;
 • Enkhuizen - Bovenkarspel. Gymzaal De Rozeboom, De Bouw 62 Bovenkarspel;
 • Heemskerk. In de Sportbox van het Kennemer College, Plesmanweg 450;
 • Heemstede. In Sportplaza Groenendaal, Sportparklaan 16;
 • Heerhugowaard. In de gymzaal Weegbree 2;
 • Hoofddorp. De Veste, Schuilenburg 3;
 • Hoorn. Sportcentrum Hoorn, Holenweg 14a;
 • Purmerend. Gymzaal Tarwestraat 1;
 • Purmerend Weidevenne. Gymzaal Limbostraat 1;

Zeventienjarigen kunnen deelnemen in de groepen voor volwassenen. Voor het complete aanbod aan trainingen, die op verschillende locaties worden gegeven, kun je terecht op het tabblad Lesinfo.

Informatie en aanmelden
Maak kennis met Krav Maga “Reality based Selfdefense training” voor kinderen en tieners” en meld je aan voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

PERSONAL TRAINING & SMALL GROUP TRAINING

Bij Personal Training is alles mogelijk. We stemmen de training af op jou motivatie om Krav Maga te leren. We kiezen de onderwerpen in overleg met jou. We zijn voor deze lessen alleen overdag beschikbaar ook in het weekend.

Ons tarief voor Personal Training bedraagt € 60,00 per uur.
Het uurtarief voor een Small Group Training (2 tot 6 personen) bedraagt € 45,00 per uur per persoon.
Dit is exclusief 21% btw en eventuele zaalhuur. We trainen bij voorkeur op een geschikte plek in de buitenlucht.
De Personal Training en Small Group Training uren worden gekocht in éénheden van vijf uur en worden met minimaal één uur per keer verbruikt.
Een training langer dan een uur gaat per 15 minuten van het tegoed. Train je in een Small Group dan gaat er 45 minuten per uur van je tegoed af.

Graag horen we van je of je al of niet met ons een PT-traject wilt uitzetten.

Een goedkoper alternatief voor Personal Training is de bijzondere Small Group Training in een Krav Maga Intensive Course

Meer informatie via het contactformulier, via info@kravmaga-noordholland.nl of telefonisch bij Marco van Breemen, Krav Maga Noord-Holland, 06-47031667

KMG Krav Maga Instructeurs opleiding

KMG General Instructor Course

KMNH is dit jaar gastheer is voor de Krav Maga Global General Instructor Course. Deze, uit drie deelopleidingen bestaande instructeursopleiding, duurt totaal 24 dagen.
De eerste deelopleiding tot assistent-instructor duurt zes dagen en wordt gegeven van 3 tot en met 8 oktober. Er is nog plek. Kandidaten kunnen zich, na overleg met Marco van Breemen opgeven. Meer informatie over de gehele GIC vind je hieronder.

Pre GIC trainingsdagen
Wat: Introductiedag voor KMG General Instructors Course kandidaten. Dit is een 7 uur durende kennismaking met Krav Maga voor iedereen die instructeur wil worden. Gedurende de dag doorlopen de kandidaten de basis Krav Maga principes en training en leren ze meer over de inhoud van de opleiding en zijn ze actief om te zien of de cursus hen past.
Voor wie: GIC kandidaten met twee jaar KM ervaring of zonder KM ervaring maar met 4 jaar vechtsportervaring en goede stoot- en trapvaardigheden.
Plaats: Meerdere plaatsen in noord, oost, zuid en west regio’s. Afhankelijk van de belangstelling wordt een dag georganiseerd per regio.
Mogelijke data: 5, 6, 12, 13, 19 of 20 september 2020 – Fysieke test en KM training (twee dagdelen)
Tijden: 9.00 – 17.00 uur.
Door wie: Instructie door KMG-NL instructeurs.
Wat bereik je: Startbewijs voor deelname aan de GIC.
Kosten: € 60,- (je krijgt een refund van € 60,- bij aanmelding voor deel 1).
Aanmelden: email aan marco@kravmaga-noordholland.nl of bellen op 06-47031667

GIC Level 1
Wat: KMG Assistent Instructor Course
Voor wie: Alle GIC kandidaten doorlopen dit eerste deel. Zij die al bij een school trainen en alleen willen assisteren bij trainingen kunnen na dit deel afronden. Verder gaan met deel twee kan ook in een volgend jaar.
Plaats: Alkmaar
Data: 3 t/m 8 oktober 2020 (zes dagen)
Tijden: 8.00 – 18.00 uur
Door wie: Joni Heinonen - Global Instructor Team member van KMG Israël.
Wat bereik je: Status van KMG Krav Maga Assistent Instructor, minimaal Level P4, Achievement Award (certificaat)
Kosten: € 600,- en een refund van € 60,- van de Pre GIC training indien die gedaan is in hetzelfde jaar. (totaal kosten € 540,-)
Aanmelden: email aan marco@kravmaga-noordholland.nl of bellen op 06-47031667

GIC Level 2
Wat: KMG Apprentice Instructor Course
Voor wie: Deelnemers aan deel 2 hebben deel 1 afgerond. Alle GIC kandidaten doorlopen dit tweede deel.
Plaats: Alkmaar
Data: 31 oktober t/m 8 november 2020 (negen dagen)
Tijden: 8.00 – 18.00 uur.
Door wie: Joni Heinonen - Global Instructor Team member van KMG Israël.
Wat bereik je: Status van KMG Krav Maga Apprentice Instructor, minimaal Level P4, Achievement Award (certificaat). Geldig voor maximaal 18 maanden. Binnen die tijd doe je een GIC deel 3 of een hertest bij KMG-NL voor Apprentice als het halen van deel 3 niet je doel is.
Kosten: € 900,-
Aanmelden: email aan marco@kravmaga-noordholland.nl of bellen op 06-47031667

GIC Level 3
Wat: KMG General Instructor Course
Voor wie: Deelnemers aan deel 3 hebben deel 2 afgerond. Alle GIC kandidaten doorlopen ook dit derde deel.
Plaats: Alkmaar
Data: 12 t/m 20 december 2020 (negen dagen)
Tijden: 8.00 – 18.00 uur.
Door wie: Joni Heinonen - Global Instructor Team member van KMG Israël.
Wat bereik je: Status van KMG Krav Maga Instructor, minimaal Level G1, lidmaatschap van KMG-NL instructor team, deelname aan Instructor Update dagen gratis en (deels) verplicht.
Kosten: € 900,-
Aanmelden: email aan marco@kravmaga-noordholland.nl of bellen op 06-47031667